PRODUCTIETECHNIEKEN DIE VEEL MINDER WATER VERBRUIKEN DAN TRADITIONELE METHODEN.

MINDER IS MEER

Iedere druppel telt, dus het besparen van water is voor ons een serieuze aangelegenheid. Onze ontwerpers zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om hetzelfde denim waar jij zo van houdt te maken met minder water, bijvoorbeeld door hergebruik tijdens de productie en het creëren van nieuwe afwerkingen waarvoor minder water nodig is dan bij traditionele processen. Op dit moment gebruiken we meer dan 20 waterbesparende technieken en we delen onze methoden met anderen om branchebrede verandering te stimuleren.

DE HARDE CIJFERS

We hebben tot op heden ruim 1,8 miljard liter water bespaard en meer dan 129 miljoen liter gerecycled. Op dit moment wordt meer dan 40% van alle Levi’s®-producten gemaakt met Water<Less®-technieken. Maar daar laten we het niet bij.

We kunnen een waterbesparing van 96% realiseren op wat gebruikelijk is bij denimafwerking, de laatste fase in het maken van een jeans. Ons doel is dat in 2020 80% van alle Levi’s®-producten gemaakt wordt met Water<Less®-innovaties.

WATER BESPAREN KUNNEN WE ALLEMAAL, DUS BEGIN VANDAAG NOG!

1) Was je jeans alleen wanneer het nodig is. Het is een fabel dat je ze na elke keer dragen moet wassen. Hang ze buiten in de zon en ze zijn daarna weer superfris.

2) Neem een douche in plaats van een bad. Het kost een fractie van het water en de energie, en wie zit er nu te wachten op rimpelvingers van het badderen?

3) Laat de regen je auto wassen. Dat is niet gemakzuchtig, het is beter voor de aarde.

4) Gebruik de afwasmachine als je er een hebt. Een volle afwasmachine laten draaien kost minder water dan met de hand afwassen.

5) Check de sprinklerinstallatie in je tuin. Door een lek kan heel veel kostbaar water verloren gaan.2

Volg ons op Instagram
(c) copyright Deto Jeans | Sitemap | Website door: DORST